odapark

Odapark in Venray

Odapark

Moderne Kunst in het Bos
In Midden Limburg is een bijzondere dagtrip te maken.

Nergens in Nederland vind je zoveel beeldende kunst bij elkaar, zo toegankelijk, en dan nog wel in een prachtige groene omgeving!

odapark2

Als je eens een keer iets anders dan anders wilt ga dan naar het Odapark.

In het Odapark in Venray staan ruim 50 sculpturen van hedendaagse kunstenaars. In het theehuis, gelegen in het midden van het bospark, zijn exposities te zien van nationale en internationale, vernieuwende kunstenaars.

De combinatie van een dagje kunst met een vleugje natuur of andersom is verfrissend, anders en zeer de moeite waard. Kinderen kunnen een speurtocht houden. Tijdens een zoektocht maken ze aan de hand van vragen en opdrachten op speelse wijze kennis met het natuurrijke landschap en de bijzondere kunstwerken in het Odapark. Deze spannende route duurt een uur tot anderhalf uur.

Het Odapark is een unieke plek in het Nederlandse culturele landschap.

Je kunt zelf kiezen uiteraard of je de wandeling gaat maken of een expositie gaat bewonderen, of even zitten op het terras. De toegang tot het Odapark, zowel het Beeldenbos als het Odapaviljoen, is gratis.

De website van het Odapark is geheel vernieuwd. Ga naar de website om te kijken wanneer welke kunstenaar exposeert.


TIP: het meer dan 100 jaar oude theehuis in het Odapark is tevens een trouwlocatie.