Phantasialand in Bruel, Duitsland

We gaan even de grens over, naar Phantasialand. Een overzichtelijk pretpark, schoon en ruim opgezet. Veel te beleven voor jong en oud. Het is dichterbij dan je zou denken. Wij vinden het een super pretpark. Alle ingrediรซnten voor een topdag zijn aanwezig, snelle achtbanen voor de grote kids, rustige bootjes voor de kleintjes (walsende bloemenboten) en veel themagebieden: Africa, Berlin, China Town, Fantasy, Mexico en Mystery. Op straat vind je veel artiesten. Er is voldoende horeca (veel in de categorie ‘ongezond’). Er is een aantal grote parkeerplaatsen.

Qua stijl kan Phantasialand makkelijk meten met Disneyland Parijs. Je waant je in een andere wereld. De waterfonteinen die onverwachts uit de grond komen zorgen voor veel plezier op een warme dag. Er zijn veel bankjes en schaduwplekjes om even te kunnen wachten met je hond. Bij de shows (binnen) zijn honden niet toegestaan (met uitzondering van assistentiehonden natuurlijk). ย De komende maanden (tot mid januari) is Phantasialand omgetoverd tot Wintertraum, klik hier voor meer informatie en openingstijden. Er is ook een kerstmarkt.

Nabijgelegen hotel LING BAO (4*) ย is viervoetervriendelijk.ย In het hotel mogen kleine honden op aanvraag voor โ‚ฌ 15,00 per nacht/hond mee in het hotel. Wij hebben ook overnacht met onze (grote) labradormix. Informeer vantevoren. Het hotel is werkelijk prachtig, een belevenis op zich. Geheel in Oosterse/Chinese stijl ingericht, tot in de kleinste details. Buiten bij het terras, waar je kunt dineren en ontbijten, worden prachtige shows gegeven.

Goed om te weten: Een pretpark is natuurlijk geen natuur/stiltegebied. Bij sommige attracties/shows kan het geluid vrij hard zijn. Niet elke hond is daaraan gewend. Hou rekening met uw hond, en met wat deze kan verdragen. Ook kan het vrij druk zijn in pretparken. Ga er alleen heen als uw hond hieraan gewend is.

 

Advertenties

About VierVoeterVriendelijk - de blog voor gezin en hond

Op VierVoeterVriendelijk.nl vind je tips, reviews over alles wat te maken heeft met jou en je hond. Met de hond op vakantie, lekker eten... ideale info site voor gezinnen met hond. Dagje weg, de hond gaat mee. Vakantiehuisjes, tips en reviews! Voor alle hondenfans een handige blog.

2 Responses

Reacties zijn gesloten.