sprookjeshof

Sprookjeshof in Zuidlaren

Berend Botje ging uit varen, met zijn scheepje naar Zuidlaren … Deze en andere klassieke sprookjes zijn uitgebeeld in het sprookjesbos, maar ook Smurfen, Nijntje en de eigen Boskoning hebben een plek in het magische kinderwoud.

Drenthe is een van de meest viervoetervriendelijke provincies maar zeker ook een van de meest kindvriendelijke. Voor alle leeftijden is het goed toeven in deze groene provincie, voor de kleintjes is het er zelfs sprookjesachtig. Er is in de Sprookjeshof met veel liefde gebouwd aan alle attracties (meer dan 25), die tot leven komen door een druk op de knop. In het sprookjesbos hebben de kleintjes de tijd van hun leven, en daarna kunnen ze zich uitleven in de grote speeltuin. Daarnaast is het nieuwe (overdekte) Kabouter Klauter Kasteel. En er is een kinderboerderij, met herten, alpaca’s en diverse vogels.

In de Sprookjeshof is zoveel te zien en te beleven dat je ’s avonds eigenlijk niet meer naar huis wilt. En als het zo uitkomt, hoeft dat ook niet want bij de Sprookjeshof is een groot gezellig nostalgisch Nederlands restaurant.

Deze viervoetervriendelijke toplocatie raden wij van harte aan. Een dagje uit gevoel is gegarandeerd en de hond gaat gezellig overal mee. Wij hebben goede herinneringen aan de Sprookjeshof en gaan zeker nog een keer terug. Voor de laatste nieuwtjes gaat u naar de website van de Sprookjeshof. Parkeren is gratis en de sprookjes zijn het hele jaar te bewonderen.

Magisch toch?