Zaanse Schans in Noord-Holland

Zaanse Schans in Zaandam

Misschien is de Zaanse Schans wel de meest toeristische plek van Nederland. Meer nog dan de Keukenhof of een rondvaartboot in Amsterdam. Een unieke ervaring om temidden van alle Chinezen, Amerikanen, Russen, Spanjaarden, Duitsers en Brazilianen te staan in een oer-Hollandse setting.

De toegang is gratis, parkeerkosten circa 10 euro. Op het terrein vind je eenΒ (pannenkoeken)restaurant, een cafΓ©, diverse (souvenir)winkels en natuurlijk de Nederlandse ambachten. Er is een klompenmakerij, een kaasboerderij, een specerijenmolen, een oliemolen, piepkleine museums (bakkerijmuseum, antiekmuseum).

Op het plein bij de ingang kunnen kinderen Oudhollandse spelletjes spelen. Steltlopen is nog niet zo makkelijk!

Je vindt informatie, historie, presentaties van ambachten, je kunt ruiken, proeven, zien. Een belevenis voor jong en oud. De molens draaien, je kunt tulpenparaplu’s kopen, kaas proeven en natuurlijk heerlijk wandelen in een mooi landschap. Als je de dijk helemaal afloopt kun je er een stevige wandeling van maken.

De diverse boerderijen, molens en winkels zijn eigen ondernemingen. Niet in ieder gebouw zijn honden toegestaan. Op de website van Zaanse Schans vind je alle openingstijden en extra mogelijkheden.

Viervoeters zijn aangelijnd welkom – hier en daar staan waterbakjes klaar. Ondanks de drukte van de bezoekers is het rustig, dat is prettig voor uw hond. Bij sommige locaties is hetΒ te druk of te klein binnen, dan kunt u beter even buiten wachten. Dat is helemaal niet erg, in deze prachtige omgeving. Een bezoek aan de Zaanse Schans is echt een TOPDAG voor het hele gezin, inclusief de viervoeters. Voor de allerkleinsten is het minder leuk, maar de kinderwagen kan overal naar binnen.

Β 

Advertenties

2 gedachten over “Zaanse Schans in Zaandam”

Reacties zijn gesloten.