openluchtmuseum ootmarsum

Openluchtmuseum Ootmarsum

In het noordoostelijke deel van Overijssel, vlakbij de Duitse grens, ligt het pittoresque dorpje Ootmarsum. In het centrum van dit dorpje is de grootste zonnewijzer ter wereld te vinden. Ook een aantal goede restaurants. Daar is het openluchtmuseum Ootmarsum gevestigd. Op de locatie is een groot restaurant dat zeer gastvrij is en prachtig ingericht. Je kunt er veel lokale lekkernijen eten. De hele locatie is goed rolstoeltoegankelijk en zeer viervoetervriendelijk. Een dagje Ootmarsum geeft een echt vakantiegevoel – even helemaal ergens anders.

Het boerenleven van vroeger in deze regio is uitgebreid in beeld in dit museum. Er zijn ook schapen, geiten etc. Het is een overzichtelijk museum, dat niet al te groot is opgezet en een bezoek aan openluchtmuseum Ootmarsum is goed te combineren met een wandeling in de omgeving.

Op de website vind je veel informatie – voor activiteiten en nieuwtjes ga je naar de agenda: Agenda en voor de kinderen naar: Kindermuseum.  Met een museumjaarkaart is de entree gratis.