Openluchtmuseum Ootmarsum

openluchtmuseum ootmarsum

In het noordoostelijke deel van Overijssel, vlakbij de Duitse grens, ligt het pittoresque dorpje Ootmarsum. In het centrum van dit dorpje is de grootste zonnewijzer ter wereld te vinden. Ook een aantal goede restaurants. Daar is het openluchtmuseum Ootmarsum gevestigd. Op de locatie is een groot restaurant dat zeer gastvrij is en prachtig ingericht. Je kunt er veel lokale lekkernijen eten. De hele locatie is goed rolstoeltoegankelijk en zeer viervoetervriendelijk. Een dagje Ootmarsum geeft een echt vakantiegevoel – even helemaal ergens anders.

Het boerenleven van vroeger in deze regio is uitgebreid in beeld in dit museum. Er zijn ook schapen, geiten etc. Het is een overzichtelijk museum, dat niet al te groot is opgezet en een bezoek aan openluchtmuseum OotmarsumΒ isΒ goed te combineren met een wandeling in de omgeving.

Op de website vind je veel informatie – voor activiteiten en nieuwtjes ga je naar de agenda: AgendaΒ en voor de kinderen naar: Kindermuseum.Β  Met een museumjaarkaart is de entree gratis.

 

 

 

Advertenties

About VierVoeterVriendelijk - de blog voor gezin en hond

Op VierVoeterVriendelijk.nl vind je tips, reviews over alles wat te maken heeft met jou en je hond. Met de hond op vakantie, lekker eten... ideale info site voor gezinnen met hond. Dagje weg, de hond gaat mee. Vakantiehuisjes, tips en reviews! Voor alle hondenfans een handige blog.