Parc Merveilleux in Luxemburg

Parc Merveilleux in Luxemburg

Parc Merveilleux in Luxemburg – Speeltuin, Dierentuin, Sprookjespark

Parc Merveilleux in Luxemburg

Luxemburg is een zeer VierVoeterVriendelijk land.

Veel bossen en wandelmogelijkheden, niet te koud en niet te warm – een oase voor viervoeters. Honden zijn op vele plaatsen welkom en dat is overal te merken.

Parc Merveilleux in Luxemburg
Parc Merveilleux in Luxemburg

Parc Merveilleux – Sprookjespark – Dierenpark – Speelpark

Het allerleukste voor gezinnen met kinderen is het Parc Merveilleux in Bettembourg. Entreeprijzen zijn laag, de hond is welkom en er is zoveel te zien en beleven!

Er is een sprookjespark voor de kleintjes. Daar vind je prachtige sprookjeshuisjes, waar je naar de sprookjes kunt kijken en luisteren. En in het bos ligt een reus te slapen. Ook is er een treintje.

Parc Merveilleux

Als je bij de sprookjes bij het huisje van de ‘Wolf en de zeven geitjes’ komt, zie je aan de andere kant van het pad de wolven in het echt.

Klimspeeltuin

Er is een grote klimspeeltuin in het bos voor de grotere kinderen. En de grootste klim/zand- en waterspeeltuin die we tot nu toe kennen van alle dagtrips die we gemaakt hebben, staat ook hier in Parc Merveilleux bij het restaurant dichtbij de entree.

Je kunt ook een hele dag op het terras zitten en lekker in het zand spelen. Als we vlakbij woonden, zouden we zeker een abonnement hebben voor deze heerlijke plek.

Parc Merveilleux

Dierenpark

In Parc Merveilleux vind je tevens een groot dierenpark met allerlei bijzondere dieren, meer dan 200 verschillende! afkomstig uit de vijf continenten. De dierenverblijven zijn heel ruim opgezet.

dagje weg hond mee
Parc Merveilleux in Bettembourg

Topdag

Het is een gemoedelijk park waar je een echte TOPDAG kunt beleven. Het is niet heel ver van Nederland, zo’n 400 km vanaf Utrecht.

Absoluut de moeite waard om voor om te rijden op de heen- of terugweg van uw vakantie, of een weekendje/midweek Luxemburg te verkennen. Het is geschikt voor alle leeftijden.

parc merveilleux luxemburg

Het park kent voldoende horeca en een paar grote terrassen.

Horeca

De sprookjesgalerij – tientallen jaren geleden gemaakt, maar spreekt nog steeds tot de verbeelding. Er zijn diverse sprookjes uitgebeeld, ook met geluid.

We hebben enorm genoten!