Terug in de tijd

In Drenthe vind je het museumdorp Orvelte, waar je terug in de tijd kunt gaan.

Het hele dorp is een groot museum

Het is een rustig dorpje, waar in elke boerderij een bedrijf is gevestigd. Winkels, musea, restaurants maar ook een TIP – toeristische info punt – en een schaapskudde. Veel ambachtelijke producten kun je kopen bij een bakker, een imker, of het snoepwinkeltje.

  • museumdorp Orvelte
  • museumdorp orvelte
  • museumdorp orvelte terras
  • museumdorp orvelte terras

Wandelen in een prentenboek

De sfeer is een beetje prentenboekachtig en de bezoekers genieten van een rustig dagje weg. De hond wordt overal gastvrij ontvangen.

Normandie

Klim- en klauterroute

Aanrader voor de kinderen is de klim- en klauterroute aan de rand van het dorp. Deze is iets te lang voor de allerkleinsten. Je bent al gauw een uur tot anderhalf uur bezig.

Ambachten

De live demonstraties (zomerseizoen) in de smederij, de klompenmakerij en de houtzagerij mag je niet missen!

Meer info hierover op de website www.ambachtentuin.nl.

  • Museumdorp Orvelte
  • paarden in drenthe
  • museumdorp orvelte terras
  • Orvelte
  • museumdorp orvelte terras
  • museumdorp orvelte turf

Meer dagjes weg

attractiepark met hond (12) Belgie (6) bos (4) buitenland (8) cultuur en educatie (6) dagje weg (5) dagje weg hond mee (80) denemarken (5) dierenpark (4) drenthe (6) duitsland (8) europa (4) gelderland (5) geschiedenis (3) holterberg (3) hond (4) hondenblog (5) hondenbungalow (3) hond toegestaan (20) Landal (9) limburg (7) luxemburg (3) museum (7) museumjaarkaart (8) natuur (11) nederland (8) noord-holland (10) openluchtmuseum met hond (6) overijssel (6) park (3) pretpark met hond (11) rcn (8) speeltuin (14) strand (10) themapark met hond (3) vakantie (12) vakantiehuisje met hond (6) vakantie met de hond (6) Vakantiepark met hond (4) viervoetervriendelijk (48) wandelen met de hond (7) wandelen met hond (5) zomer (3) zuid-holland (7) πŸ• (6)