Veenpark bij Emmen

Het eerste dat we hadden opgeschreven na een bezoek aan het Veenpark: “Een verborgen juweel. Prachtig aangelegd park, treintje, boottochtje. Veel te zien en beleven.” In het Veenpark kun je terug in de tijd stappen. Het is een bijzonder prachtig park, waar je veel kunt leren en vooral ook kunt genieten van de rust en het lagere tempo hoe men vroeger leefde.

Er is een speeltuintje, een restaurant, een winkel en als je het hele park wilt zien en ontdekken ben je echt een hele dag bezig. Zoals bij vele tijdmachineparken zoals onze zoon het noemt, werken er veel vrijwilligers, die moeiteloos een rol aannemen van iemand die 100 jaar terug leefde, in de kleding van die tijd. Voor kinderen geeft dat een onvergetelijke ervaring. En natuurlijk oudhollandse snoepjes halen in het snoepwinkeltje.

Klompenmakers, turfstekers, bakkers, een oud schooltje – echt een belevenis. In het park staat ook een heel bijzonder Harmonium museum, voor muziekliefhebbers, alleen zijn daar de viervoeters niet toegestaan. Parkeren is gratis en kinderen t/m 4 jaar hebben gratis entree.

 

Advertenties

About VierVoeterVriendelijk - de blog voor gezin en hond

Op VierVoeterVriendelijk.nl vind je tips, reviews over alles wat te maken heeft met jou en je hond. Met de hond op vakantie, lekker eten... ideale info site voor gezinnen met hond. Dagje weg, de hond gaat mee. Vakantiehuisjes, tips en reviews! Voor alle hondenfans een handige blog.

1 Response

Reacties zijn gesloten.