Amsterdamse bos (Amsterdam/Amstelveen)

In het Amsterdamse bos kun je een hele dag doorbrengen alsof je een week met vakantie bent. Ook al ligt het dichtbij de stad, vliegen de vliegtuigen over van en naar het dichtbij gelegen Schiphol, het is een oase van rust. In elk seizoen zijn de bomen even prachtig en er ligt zoveel kilometer wandelpaden dat elke hond moe en voldaan in zijn mandje kruipt na zo’n dag. Honden mogen overal los. Op diverse plekken kunnen ze heerlijk zwemmen. Een waar hondenparadijs.Β Elk seizoen zeer de moeite waard om te wandelen.

Parkeren is gratis (let op, bij de hoofdingang is er betaald parkeren ingevoerd, naast het restaurant op de Bosbaan) op andere locaties zoals bij de Geitenboerderij of de Duizendmeterweg is parkeren gratis. Een bos ‘gemaakt’ door mensen (jaren dertig in de twintigste eeuw)Β is nu zo’n 80 jaar later een gigantisch grote VierVoeterVriendelijke TOPLOCATIE! Β 

 

In het bos is bij de hoofdingang een bezoekerscentrum gevestigd waar je veel dieren kunt bewonderen, de kinderen kunnen ontdekken, spelen, lezen en er is een winkel. De boswachter organiseert regelmatig wandelingen. Voor de agenda kijk op de website van het Amsterdamse bos.Β Daar vind je ook veel informatie over allerlei evenementen in het bos op sportgebied of cultuur (Openluchttheater, kampioenschappen drakenboot races en veel meer).

Uniek in het bos gelegen is de geitenboerderij de RidammerhoeveΒ waar je kunt spelen in de speeltuin, of even verder in het mini-doolhof, heerlijk kunt eten (binnen en buiten) en natuurlijk kennismaken met de boerderijdieren. Er zijn koeien, varkens, een paard, kippen en een heleboel geiten. Je kunt flesjes kopen voor 50 cent en de kinderen kunnen geiten de fles geven.

Het Nieuwe Meer is een verbinding tussen de afslag van de A10 (S107) en de pannekoekenboerderijΒ in het bos. Hiervoor moet je wel even met het pontje over. Een heerlijke speeltuin, een hertenweide en een heel groot restaurant vind je aan het einde van de Bosbaan (bij de hoofdingang van het Amsterdamse bos).

Als je op Schiphol moet zijn, is het de moeite waard even door te rijden en een dagje bos ervan te maken.Β Vele picknickvelden, bankjes, spannende bospaden – een Klimforest direct bij de hoofdingang van het bosΒ (vanaf 8 jaar).

Advertenties

About VierVoeterVriendelijk - de blog voor gezin en hond

Op VierVoeterVriendelijk.nl vind je tips, reviews over alles wat te maken heeft met jou en je hond. Met de hond op vakantie, lekker eten... ideale info site voor gezinnen met hond. Dagje weg, hond mee. Vakantiehuisjes, tips en reviews! Voor alle hondenfans een handige blog. Hier kun je onze eigen ervaringen lezen. We gaan naar dierentuinen, pretparken, musea, natuurgebieden. Overal waar de hond is toegestaan, daar kun je ons vinden.