Amsterdamse bos (Amsterdam/Amstelveen)

In het Amsterdamse bos kun je een hele dag doorbrengen alsof je een week met vakantie bent. Ook al ligt het dichtbij de stad, vliegen de vliegtuigen over van en naar het dichtbij gelegen Schiphol, het is een oase van rust. In elk seizoen zijn de bomen even prachtig en er ligt zoveel kilometer wandelpaden dat elke hond moe en voldaan in zijn mandje kruipt na zo’n dag. Honden mogen overal los. Op diverse plekken kunnen ze heerlijk zwemmen. Een waar hondenparadijs.

In het bos is bij de hoofdingang een bezoekerscentrum gevestigd waar je veel dieren kunt bewonderen, de kinderen kunnen ontdekken, spelen, lezen en er is een winkel. De boswachter organiseert regelmatig wandelingen. Voor de agenda kijk op de website van het Amsterdamse bos. Daar vind je ook veel informatie over allerlei evenementen in het bos op sportgebied of cultuur (Openluchttheater, kampioenschappen drakenbootraces en veel meer).

Uniek in het bos gelegen is de geitenboerderij de Ridammerhoeve waar je kunt spelen in de speeltuin, of even verder in het mini-doolhof, heerlijk kunt eten (binnen en buiten) en natuurlijk kennismaken met de boerderijdieren. Er zijn koeien, varkens, een paard, kippen en een heleboel geiten. Je kunt flesjes kopen voor 50 cent en de kinderen kunnen geiten de fles geven.

Het Nieuwe Meer is een verbinding tussen de afslag van de A10 (S107) en de pannekoekenboerderij in het bos. Hiervoor moet je wel even met het pontje over. Een heerlijke speeltuin, een hertenweide en een heel groot restaurant vind je aan het einde van de bosbaan (bij de hoofdingang van het Amsterdamse bos).

Als je op Schiphol moet zijn, is het de moeite waard even door te rijden en een dagje bos ervan te maken. Vele picknickvelden, bankjes, spannende bospaden – een Klimforest direct bij de hoofdingang van het bos (vanaf 8 jaar).

Parkeren is gratis en er zijn voldoende mogelijkheden daartoe. Elk seizoen zeer de moeite waard om te wandelen. Een bos ‘gemaakt’ door mensen (jaren dertig in de twintigste eeuw) is nu zo’n 80 jaar later een gigantisch grote VierVoeterVriendelijke TOPLOCATIE!  

 

About VierVoeterVriendelijk - de blog voor gezin en hond

Op VierVoeterVriendelijk.nl vind je tips, reviews over alles wat te maken heeft met jou en je hond. Samen op stap, samen op vakantie, lekker eten... ideale info site voor gezinnen met hond. Dagje weg met de hond, vakantiehuisjes, tips en reviews! Voor alle doggy viervoeters een handige blog.