Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Sprookjeswonderland in Noord-Holland

In het Noordhollandse Enkhuizen ligt een waar juweeltje voor jonge kinderen. Sprookjeswonderland is een mix van de Efteling en Disneyland maar dan gericht speciaal op jonge kinderen die helemaal opgaan in de wereld van sprookjes. Er is veel te zien en te beleven. Het hele park straalt vrolijkheid uit en natuurlijk de nodige magie.

Er zijn reuzen, kastelen, kabouterhuisjes en tovenaars. Van Roodkapje tot De Gelaarsde kat, alle sprookjes zijn uitgebeeld. Direct na de entree vind je vier Stemmige Standbeelden, die gaan zingen als je op de tegel voor hen gaat staan. Wonderlijk en sprookjesachtig!

Met een treintje kun je een rondje om het themapark rijden. Er is een restaurantje, een dierengedeelte – vogels, geitjes, ezels, konijntjes – en een grote speeltuin. Aan alles is gedacht. Het park is heel goed (rolstoel)toegankelijk en zeer hondvriendelijk.

Parkeren is gratis (voldoende gelegenheid). Diverse attracties als de paarden op rails en de bootjes zijn favoriet bij alle kinderen.

Sprookjeswonderland geeft TOPDAG garantie. Je kunt het extra leuk maken door naar Enkhuizen te rijden via de N302 vanaf Lelystad. Deze weg loopt ‘over’ het water.

De entree is heel betaalbaar en de sfeer heel gemoedelijk. Geschikt voor kinderen tot een jaar of 8. Ook de horeca prijzen zijn goed te doen.

Een van onze persoonlijke favorieten!

Het gezellige en waterrijke vakantiepark IJsselhof ligt vlakbij Sprookjeswonderland. Ideaal als je meer topdagen achter elkaar wil plakken!