Avontuurlijke wandelingen in de Ardennen

ardennentrails viervoetervriendelijk

Mooie dagwandelingen met Ardennentrails

Lees hier het verhaal van Laurens Smeets, de oprichter van Ardennentrails. We weten zeker dat jullie een wandeling gaan boeken!

Wie of wat zijn “Ardennentrails”?

Ardennen spreekt voor zich en ”trails” kun je iets ruimer interpreteren, maar ik heb het in eerste instantie opgezet voor honden bezitters die graag met hun viervoeter(s) een lange wandeling maken. (Wandelaars zonder hond zijn uiteraard ook welkom)!

Sinds 2008 zijn we regelmatig naar de Ardennen gegaan, naar een B&B waar ook de hond mee mocht. We maakten toen wandelingen van gemiddeld 2 uurtjes en in de omliggende dorpjes en stadjes waren vele bezienswaardigheden. In deze omgeving zijn we dan ook regelmatig terug gekomen.

Later (ergens in 2012) kreeg ik een tip van iemand die langere wandelingen maakte in de Ardennen en zo kwam ik in het bezit van enkele routebeschrijvingen. Die routes varieerden van 10 tot ongeveer 25 km. In de beschrijvingen was opgenomen of de wandelingen geschikt of minder geschikt waren voor honden. Dit laatste was een belangrijk aspect, zeker als je de hond wat meer ruimte wilt bieden en dus niet constant aangelijnd wilt of moet houden.

Het waren vooral de langere wandelingen die goed bevielen en tegelijkertijd breidden de wandelgebieden zich op deze manier ook uit. Langzaam begon het idee te borrelen om zelf wandelingen te gaan organiseren en de volgende stap was om eigen routes te gaan uitzetten.

En zo is dus Ardennentrails ontstaan. Mijn doel is om mens en dier een dag mee te nemen in een andere omgeving, weg van de gebruikelijke rondjes thuis. Ik wil mensen laten zien dat je af en toe samen met je huisdier een mooie dagwandeling kan maken, zonder veel in de bewoonde wereld te komen. Iedereen die tot nu toe is mee geweest was zeer enthousiast en de honden hebben natuurlijk ook een topdag.

De “trails” zijn onderverdeeld in medium en long “trails” van ongeveer 3 of 5 uur. Ik heb diverse lokale routes aan elkaar gekoppeld of daar een mix van gemaakt, en zo zijn mooie gevarieerde wandelingen ontstaan in het mooiste gebied van België. De wandelgebieden liggen op 35 à 45 minuten vanaf Maastricht.

Op de website van Ardennen Trails staat een agenda, maar die is niet strikt. Wilt u een andere datum eens mee wandelen, stuur mij dan een e-mail en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ik hoop u een keer te kunnen meenemen op een van de wandelingen!

 

Advertenties

About VierVoeterVriendelijk - de blog voor gezin en hond

Op VierVoeterVriendelijk.nl vind je tips, reviews over alles wat te maken heeft met jou en je hond. Met de hond op vakantie, lekker eten... ideale info site voor gezinnen met hond. Dagje weg, hond mee. Vakantiehuisjes, tips en reviews! Voor alle hondenfans een handige blog. Hier kun je onze eigen ervaringen lezen. We gaan naar dierentuinen, pretparken, musea, natuurgebieden. Overal waar de hond is toegestaan, daar kun je ons vinden.