Archeon

Archeon

In Alphen aan de Rijn is een pareltje historie te vinden: Archeon. Iedereen die meer wil weten van de Romeinse tijd, de IJzertijd of de prehistorie gaat hier een fantastische dag beleven.

Het park is prachtig aangelegd, en als je houdt van een snufje geschiedenis is dit de place to be. Heerlijk wandelen met je viervoeter en je krijgt een automatisch vakantiegevoel door alles wat je ziet om je heen.

Roofvogelshow

We gaan er regelmatig naar toe, voor boogschieten, de speeltuin of de roofvogelshow. het hele jaar door zijn er extra activiteiten, thema weekenden. Hou de website in de gaten.

Er is veel te doen en we raden dan ook aan om je bezoek vantevoren een beetje te plannen en niet te laat te arriveren. Niet alle activiteitenlocaties zijn de hele dag geopend.

Op de website van het Archeon vind je het dagprogramma en kun je goed uitzoeken wat je kunt doen en hoe laat die activiteit is.

Het hele jaar door

TIP: het Archeon is ook te reserveren voor grote groepen, verjaardagfeestjes. In de winter is er een aangepast programma met onder andere een ijsbaan!

Op de website vind je up-to-date informatie welke dagen je het park kunt bezoeken.

Er is veel te doen voor kinderen die zich naar hartelust kunnen uitleven in boogschieten, kaarsen maken, vuur maken, broodjes bakken, grote (zand)speeltuin en een watervlot en zelfs varen in een boomstamkano bij de jagers/verzamelaars.

En dat alles onder begeleiding van historisch uitgedoste figuranten die je heel veel kunnen vertellen over bijvoorbeeld de prehistorie of de IJzertijd.

De roofvogelshow is spectaculair. Het gladiatorengevecht aan het eind van de dag in de arena vinden wij niet geschikt voor de kleintjes.

De mensen die aanwezig zijn bij de diverse activiteiten vervullen hun rol met verve en vertellen hele leerzame verhalen. Voor kinderen echt een belevenis.

Online tickets kopen is voordeliger. Voor de hond betaal je 3,50, parkeren 7 euro. Toegang is gratis met museumjaarkaart.

NU BIJ TICKETVEILING BIEDEN OP KAARTJES VOOR ARCHEON