Wandel Apps – welke gebruik jij?

Wandel Apps

Als je een dagje weg gaat, bij voorbeeld naar een openluchtmuseum, een themapark of een prachtig wandelgebied ben je waarschijnlijk meer bezig met de bestemming, en heb je niet zo veel focus op de omgeving.

Als je kiest voor een (korte) vakantie, de hond gaat natuurlijk mee, is het natuurlijk erg handig om wandelroutes in de buurt te hebben.

We hebben de app stores eens nageplozen en veel wandel apps bekeken.

 • viervoetervriendelijk wandel app
 • viervoetervriendelijk wandel app
 • viervoetervriendelijk reviews
 • viervoetervriendelijk wandel app
 • viervoetervriendelijk wandel app

Wandel app top 3

Daar is een mooie top 3 uitgekomen. Natuurlijk hebben we gekeken naar viervoeter informatie maar vooral of de app makkelijk in gebruik is.

 1. Route.nl (android) Route.nl (iOS)
 2. Natuurroutes (android) Natuurroutes (iOS)
 3. View Ranger (android) View Ranger (iOS)

Route.nl

Route.nl is een hele uitgebreide app met zowel fiets- als wandelroutes. Er staat niet apart vermeld of honden zijn toegestaan. Het aanbod is heel uitgebreid en overzichtelijk.

In deze app kun je kiezen per provincie en op afstand. Dat is handig, zeker als je kleine kinderen hebt. De wandelroutes zijn in natuurgebieden maar ook langs mooie dorpen en steden.

ootmarsum

Ootmarsum, Overijssel

Zo kun je veel ontdekken in Nederland. Met deze app ga je vast plekjes ontdekken waar je normaal niet naar toe zou gaan. Daarom de nummer 1!

Natuurroutes

Natuurroutes is een app van Natuurmonumenten en die brengt je naar de prachtigste natuurgebieden. Niet overal mag de hond mee, en meestal moeten honden aangelijnd.

We hebben gezocht in de app naar losloopgebieden – de informatie in deze app over alle wandelgebieden is zeer uitgebreid – en we komen op 11 routes waar honden lekker kunnen rennen.

Dat zijn 4 routes met startpunt bezoekerscentrum ‘s-Graveland, 1 bij Hilversum en 1 bij Kortenhoef (provincie Noord-Holland), 2 routes in Doorn (provincie Utrecht), 2 routes in Zuid-Beijerland en 1 bij Woerdense Verlaat (provincie Zuid-Holland) en 1 route bij Ermelo (provincie Gelderland).

 • 2 honden zonsondergang
 • hond bij zonsondergang
 • dagjeweghondmee

View Ranger

View Ranger is een fantastische app door de augmented reality en de vele extra’s. Je kunt nooit meer verdwalen en deze app kun je gebruiken zonder verbinding met internet.

De View Ranger app is zeer visueel. Bij ‘Search’ vul je in waar je naar toe wilt en navigeer met pijltjes naar links en rechts.

Je hoeft niet echt goed Engels te begrijpen om de app te kunnen gebruiken. Deze app is onze favoriet!