Eynderhoof is van alle openluchtmusea de we bezocht hebben onze absolute favoriet. Of het nou aan het heerlijke weer lag, of de vele enthousiaste vrijwilligers die oude ambachten tot leven brengen, de verhalen die ze vertellen, hoe kinderen van alles mogen ontdekken, of misschien het gemoedelijke sfeertje, dit museum is echt een bezoek waard.

EKO4petz - natuurwinkel voor dieren

De rit ernaar toe geeft al een vakantiegevoel omdat je best wel even onderweg bent. Maar dan word je dus getrakteerd op dorsen, een smid aan het werk, houtsnijwerk (gelijk flink ingeslagen, dat moeten we toegeven). Mooie tentoonstellingen.

Je gaat meer dan 100 jaar terug in de tijd bij openluchtmuseum Eynderhoof. Een mooie heemtuin. Een klein kinderboerderijtje. Een schooltje van vroeger. De vrijwilligers lopen in klederdracht. Je kunt er trouwen. Ook workshops volgen.

In ieder geval kregen wij de indruk: alles wat hier wordt ondernomen is uit liefde.
En dat zie je, en dat proef je.

Het museum is vanafย 1 aprilย tot en met 31 oktober geopend opย dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag ย van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum ligt in de prachtige regio De Peel in Midden-Limburg.

Reisartikelen.nl