Het Nationale Park De Hoge Veluwe

hogeveluwe natuurgame

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wandelparel. Prachtig park, eindeloos wandelplezier. Er is zoveel te ontdekken, dat kun je niet in 1 dag. Het is de zeker moeite waard om terug te gaan. In elk seizoen is het er prachtig.
Het is niet overal toegestaan de hond mee te nemen, bijvoorbeeld bij het Krรถller Muller museum, en in het park moet de hond aan de lijn.

We hebben een heerlijke dag beleefd in het park! Om met het einde van de dag te beginnen, we wilden heel graag het jachthuis Sint Hubertus zien, en zijn daar langs gereden om een beetje de sfeer te kunnen proeven. Je kunt rondleidingen reserveren (de hond kan dan even aan de wandel in het buitengebied). En toen zagen we een hele roedel herten in gezelschap van vele wilde zwijnen … prachtig!

De kinderen hebben een topdag gehad. We hebben de natuurgame gedaan (verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum voor 15 euro). Je gaat dan op pad met een Ipad en volgt het verhaal. Onderweg doe je allerlei opdrachten, waarbij je het verhaal te horen en te zien krijgt van de familieย Krรถller Muller, en het verhaal van de droom van mevrouwย Krรถller Muller. Met prachtige animaties komt dit verhaal helemaal tot leven. Je maakt onderweg een stevige klim, denk daar aan als je de hond meeneemt. Het is mogelijk om de route andersom te maken zodat je elkaar tegen komt bij de open vlakte, als de hond de klim / hoge trap niet op kan.

En voor de Suske en Wiske liefhebbers – er is zelfs een speciale uitgave over het park! “Verraad op de Veluwe” speelt zich af rond het Jachthuis Sint Hubertus en is super spannend!ย park hoge veluwe

Ga naar de website voor de activiteiten agenda, gebruik bij filters Markt en Muziek en kies ‘Alle dagen’. Dan verschijnt een overzicht van tips die je bezoek aan het park nog leuker maken. Het handigste is omย online kaarten bestellenย (dan kun je ook gelijk beschermer van het nationale park worden). Het in het park gelegen Krรถller Muller museum is gratis voor museumjaarkaart houders. Toegang tot het park is gratis voor kinderen tot 6 jaar, en kinderen t/m 12 jaar betalen de helft van de prijs van een entreeticket.

De parkregels:

  • Het niet is toegestaan dat kinderen onder de 12 jaar zonder begeleiding in het park verblijven
  • Huisdieren (honden) zijn toegestaan, mits fysiek aangelijnd (gebruik van een elektronische lijn of alternatieve voorziening is niet toegestaan).
  • In het Parkrestaurant (naast het bezoekerscentrum) zijn huisdieren toegestaan, in het bezoekerscentrum niet. Assistentiehonden zijn uiteraard overal toegestaan.
  • Andere (huis)dieren dan honden en paarden zijn niet toegestaan in het Park.

 

Eigenlijk is 1 dag op de Veluwe niet genoeg!

 

De IJsvogel

 

 

 

Advertenties

About VierVoeterVriendelijk - de blog voor gezin en hond

Op VierVoeterVriendelijk.nl vind je tips, reviews over alles wat te maken heeft met jou en je hond. Met de hond op vakantie, lekker eten... ideale info site voor gezinnen met hond. Dagje weg, hond mee. Vakantiehuisjes, tips en reviews! Voor alle hondenfans een handige blog. Hier kun je onze eigen ervaringen lezen. We gaan naar dierentuinen, pretparken, musea, natuurgebieden. Overal waar de hond is toegestaan, daar kun je ons vinden.

1 Response

Reacties zijn gesloten.