Nederlands Openluchtmuseum

openluchtmuseum arnhem

Het Openluchtmuseum in Arnhem is absoluut een van onze nieuwe favorieten. Makkelijk te vinden, ruime parkeergelegenheid. In de ‘mooi weer maanden’ is het hele park te bezoeken, in de winterperiode zijn er diverse activiteiten en is de Canon geopend. Voor de viervoeters geen aanrader. Daarom hebben we gewacht tot het mooie weer.

We hebben een heerlijke dag gehad, tussendoor even lekker op een terrasje gezeten met koffie bij de speeltuin, die de kinderen een dikke 10 gaven. Vlakbij de speeltuin is een kabelbaan, die verstopt zit in het doolhof. Er is zoveel te zien en te ontdekken dat we er al snel achter kwamen dat 1 dag niet genoeg is en we gaan dan ook binnenkort terug.

Het park is prachtig aangelegd. Je kunt heerlijk tijdreizen, een van onze favoriete bezigheden. Het trammetje vertrekt elk kwartier en maakt het rondje door het park. Bij de halte Landgoed is er ook een stukje geschiedenis te zien van de Nederlandse tijd in IndonesiΓ«, en in het Caribisch gebied.

Het Nederlands Openluchtmuseum vertelt de geschiedenis op een mooie manier door het diverse aanbod aan informatie, de inrichting van de huisjes, boerderijen en winkeltjes. Als je bij de 20e eeuw aankomt, en je komt Wim de verhalenverteller tegen, neem dan gerust de tijd. Hij kan je heel veel vertellen en doet dat met een mooie mix van humor en wijsheid.

Beelden zeggen vaak meer dan woorden!

 

 

Ben je er al eens geweest? Geef dan sterren:

Advertenties

About VierVoeterVriendelijk - de blog voor gezin en hond

Op VierVoeterVriendelijk.nl vind je tips, reviews over alles wat te maken heeft met jou en je hond. Met de hond op vakantie, lekker eten... ideale info site voor gezinnen met hond. Dagje weg, de hond gaat mee. Vakantiehuisjes, tips en reviews! Voor alle hondenfans een handige blog.