schilderij kiki hondenhotel

Kiki’s Hondenhotel

Kiki’s Hondenhotel

Een gastblog van een heel bijzonder hondenmens

Dagje weg hond mee

De zoektocht naar een hondenhotel

Categorie hond 1, 2 en 3

1 – Sommige honden zijn snel tevreden. Je brengt ze voor je 2-weekse vakantie naar het pension bij jou in de buurt, je haalt ze na jouw heerlijke vakantie weer op, de lieve dames bij de receptie vertellen je dat je hond heel leuk heeft gespeeld met z’n “hok maatje” en that’s it.

2 – Dan heb je de honden die schijnbaar alles prima lijken te vinden maar aan het einde van de 2 weken vakantie wel wat rare nieuwigheidjes hebben ontwikkeld, ze blaffen bijvoorbeeld meer dan voorheen en lijken iets onrustiger dan voor je vakantie. Maar ja …hรฉ … het is maar 2 weken en met een beetje rust komt alles wel weer goed.

3 – Ook zijn er honden die je met 4 gestrekte poten al jankend en trillend naar binnen trekt het pension in, en als ze meegenomen worden door de lieve dames van de receptie nog even achterom kijken waarom jij, de persoon die ze het meest vertrouwen in het leven, degene van wie ze het allermeest op deze aarde houden, ze hoogstpersoonlijk naar de slachtbank brengt.

Onze honden

Voordat mijn man en ik kinderen kregen hadden we een hond uit de eerste categorie, een golden retriever, zij vond alles leuk. We hebben haar nooit naar een pension gedaan waar ze in een betonnen hok zat maar wel naar een roedel pension. Als je aan kwam lopen hoorde je al een oorverdovend geblaf. Maar haar staart bleef hoog en ze draafde in hetzelfde tempo richting “het hondenhuis”.

Na de vakantie als we haar weer ophaalden zeide eigenaresse dat ze gedurende onze volledige vakantie bij haar in huis had gewoond omdat het zo’n ongelooflijke lieverd was… We merkte niets aan haar na de vakantie. Prima dus. Iedereen blij.

kiki van het hondenhotel
Kiki en hond Timmie

Onze honden daarna (hun verhaal vertel ik wellicht in een volgend blog) waren uit de derde categorie. Na eindeloos zoeken op het internet zag ik een pension wat er op de plaatjes geweldig uitzag. We kwamen er aan op de dag dat we vertrokken per vliegtuig naar onze vakantiebestemming en de energie van beide hondjes was meteen droeve ellende.

Ze vertrokken zo ellendig uit mijn zicht (de lieve meisjes van de receptie moesten ze beiden weg sleuren van mij en mijn dochter) dat mijn dochter en ik de hele terugweg hebben zitten huilen. Afschuwelijk. Ik besloot toen ter plekke dat ik voortaan nooit meer zonder honden met vakantie zou gaan…. desnoods…

Maar goed, dat werkt natuurlijk niet helemaal zo…. als je rekening houdt met een heel gezin dan kan het voorkomen dat je soms zonder je geliefde viervoeter ergens heen gaat.

schilderij kiki hondenhotel

Een zoektocht

Geen hokken Iemand met veel ervaring met honden, maar misschien nog belangrijker iemand die er hetzelfde over denkt als jijzelf.
Geen blaffende honden Ik wilde niet dat mijn honden dat zouden overnemen. Vaak is het stressblaf, daar raakten mijn honden erg overprikkeld en ellendig van.
De natuur in Een plek waar ze de honden mee naar toe nemen, lekker wandelen.
Veiligheid Een plek waarbij ik het gevoel heb dat de veiligheid voorop staat, dat er nagedacht wordt over mogelijke situaties die zich zouden kunnen voordoen. Noem het overdreven, maar zo zit ik zelf ook in elkaar, ik ben best wel voorzichtig en schat situaties altijd in op veiligheid.
Gezelligheid Lieve mensen maar wel consequent, met duidelijke regels.
Openheid Van te voren kun je komen kijken en mag je ร lles zien. Als ik ergens niet mag kijken, ben ik er hรฉรฉl snel weer weg.
Andere logรฉes Een plek waar geen hele grote lompe ruige of dominante honden zijn. Mijn honden zijn allebei erg rustig en voorzichtig.
Openingstijden Ook ’s Avonds gezelligheid voor mijn honden. Niet om 18.00 uur deuren dicht, lichten uit en de volgende ochtend pas weer mensen aanwezig. 7 dagen per week ophalen, ook ’s avonds.Toen ik na 3 maanden zoeken een hondenhotel had gevonden (we gingen een lang weekend weg) sms’te ik na 1 dag om te vragen hoe de eerste dag was gegaan. Er kwam geen enkele reactie. Bij ophalen vertelde de eigenaar van dit ‘hondenhotel’ dat dร ร r echt geen tijd voor was.

Ons eigen hondenhotel

Dit wilde ik anders. Ik kon nog maar aan รฉรฉn ding denken. Ik wilde het zelf gaan doen, een hondenhotel in ons huis, alle honden meedraaiend in ons gezin en dan met alle voorwaarden en wensen die ik zelf had voor mijn eigen honden. Uiteraard heb ik mijn wilde plannen uitgebreid besproken met mijn gezin. Iedereen zag het wel zitten, vooral ook omdat het ons heel leuk leek als onze eigen honden dan altijd vriendjes zouden hebben om mee te spelen.

En zo kwam het dat ik in mijn zoektocht naar een hondenhotel voor onze eigen honden, nu bijna 6 jaar geleden, een hondenhotel ben begonnen voor anderen.

Meer informatie vind je op de website van Kiki’s 5* Hondenhotel te Naarden. Op Instagram kun je het hondenhotel volgen via My Pack of Dogs.

hondenhotel Kiki