RCN De Roggeberg

Wanneer ga jij met vakantie?

Vakantieplanning

Wanneer ga jij met vakantie?

Op vakantie

Ga je met kleine kinderen op stap, kun je buiten de schoolvakanties om een vakantie plannen. Lekker rustig vaak, de vakantieparken, maar ook de dierentuinen en pretparken zijn een stuk rustiger.

Naar het buitenland

Wil je naar het buitenland? Ook dan kun je kiezen voor een tripje in de drukte of juist om de vakanties heen. Maar wanneer zijn die vakanties in Frankrijk of Denemarken of Engeland?

  • Parc Merveilleux
  • legoland denemarken
  • dagje weg hond mee
  • dierenpark nordhorn duitsland

In Europa zijn er verschillende schoolvakanties. Het is altijd een afweging maken tussen meer aanbod van activiteiten en entertainment, en dus meer drukte, of lekker rustig genieten buiten die vakanties om. Ook zijn de prijzen van vakantiehuizen of campings behoorlijk hoger dan buiten de vakanties om.

Het is een echte uitzoekerij om al die vakanties naast elkaar te leggen. Daar wil je niet veel tijd aan besteden, wij hebben het voor je op een rij gezet.

Huisdiervriendelijke vakantiehuizen

Schoolvakanties

Bekijk hier de informatie over schoolvakanties in Nederland, Belgiรซ en Frankrijk. In la douce France is het zo dat er 3 zones zijn waarin de verschillende regio’s en departementen zijn onderverdeeld. Dit jaar is de 1e dag van de zomervakantie in Frankijk op 4 juli.

In Engeland (Verenigd Koninkrijk) kun je via deze website bekijken wanneer er een schoolvakantie is in de regio waar je naar toe gaat. Het systeem is daar anders dan in Nederland.

Ook in Duitsland is het een ander systeem. Daar kun je per staat informatie vinden over de officiรซle vakantieperiode.

Naar Spanje

In Spanje vind je de meeste vakantiedagen en vrije dagen. Op deze website vind je een uitgebreid overzicht. De zomervakantie in Spanje duurt 3 maanden.

In Denemarken start de zomervakantie dit jaar op 29 juni. Het vaste systeem is daar afgeschaft, scholen bepalen zelf wanneer de vakanties zijn.

In Italiรซ zijn de vakanties ook per regio verdeeld. Er is geen duidelijke informatie over te vinden.

HondenHotel

Natuurlijk wil je je viervoeter mee op vakantie. Er zijn steeds meer aanbieders van vakantiehuizen die hondvriendelijke bungalows op de mooiste locaties hebben.

Een weekendje Parijs is misschien niet de meest viervoetervriendelijke keuze, dan kun je altijd een paar nachtjes in Kiki’s hondenhotel boeken.

Op vakantie, hond mee