Domein Bokrijk Belgie

Domein Bokrijk, Genk in België

Bokrijk openluchtmuseum, speeltuin

Domein Bokrijk in België

Toveren met tijd. Beleef 100 jaar in 1 dag. Dat zijn de teksten op de website van Bokrijk in Genk, België.

Giga speeltuin in het bos

De combinatie van een enorme speeltuin midden in de natuur, waar het lijkt of kinderen alle speeltoestellen hebben bedacht, met een mooi openluchtmuseum (geopend april t/m oktober) en een groot wandelgebied zijn de ingrediënten van een overheerlijk recept voor een dagje weg met het hele gezin. De hond is overal welkom.

zeefdrukken domein bokrijk

Eigenlijk is Domein Bokrijk is te groot om op een dag te bezoeken. Je kunt een treintje (kleine toegangsticket) nemen om een idee te krijgen van de omvang van het park en zo ook delen van het museum zien.

  • zomeravonden bokrijk
  • BOKRIJK zomer Boek Kaart

Een week in nabij gelegen hotel of vakantiehuisje is aan te raden, om zo van alles wat er te beleven is te kunnen genieten. Kijk ook even bij de Lekker lang weg tips in Limburg of in Noord-Brabant.

Wandelgebied

Het omliggende wandelgebied in het Domein Bokrijk en de enorme speeltuin zijn het hele jaar gratis toegankelijk. Je vindt er diverse horeca met gezellig terras, waar ook de hond welkom is.

Evenementenagenda

Op deze pagina van de website van Bokrijk vind je wat er allemaal voor kinderen te doen is, en de eventuele kosten.

Er worden veel evenementen georganiseerd en de aanwezige acteurs nemen je mee naar tijden van vroeger.

domein bokrijk genk belgie

Er is zelfs een speciale Suske en Wiske editie over Bokrijk: De Dulle Griet.

Genk ligt tussen Eindhoven en Maastricht, net over de grens. Denk eraan, er is geen (natuurlijk) water in Domein Bokrijk. Neem dus voldoende mee voor je hond!

Over de speeltuin

Het is het allerfavorietste dagtochtje van mijn zoontje. Zeker een keer per maand vraagt hij of we er weer naar toegaan.

Domein Bokrijk speeltuin

Koningin Astrid park

De openluchtspeeltuin in Bokrijk is niet alleen gigantisch groot, hij is ook superleuk. Voor kinderen met een handicap zijn er speciale speeltoestellen. Ook vind je dieren in de speeltuin zoals geitjes, schapen en emoes.

In de zomermaanden is het extra genieten in de waterspeeltuin. In dat gedeelte moet je met de viervoeters even aan de kant blijven, bij een picknicktafel bij voorbeeld.

In deze superspeeltuin, die eigenlijk het Koningin Astrid Park heet (koningin Astrid heeft in de jaren zestig van de vorige eeuw deze speeltuin laten bouwen), vind je megaglijbanen, schommels, een dradencircus, een ponybaan, mini-auto’s, minigolf en zelfs een heus kleuterdorp met HOPLA-speelhoek … de speeltuin is het gehele jaar geopend.

Allez, veel plezier!

Domein Bokrijk in Genk, België