Openluchtmuseum

In het Drentse plaatsje Schoonoord ligt een prachtig openluchtmuseum genaamd Ellert en Brammert, naar de reuzen die de ingang bewaken

Een juweel om te bezoeken. Er is voor ieder wat wils. We hadden hier een heerlijke dag, er is zoveel te zien en te ontdekken.

Schoonoord is ruim 100 jaar geleden gesticht als turfstekersdorp en dit museum geeft een goed beeld van die tijd.

Ellert en Brammert
Ellert en Brammert in Drenthe

Plaggenhutten

Je vindt er plaggenhutten, huizen van toen, een kapsalon uit die tijd, een smederij, een timmerwerkplaats en zelfs een schooltje, een kerk en een snoepwinkeltje.

Alles is in de nostalgische sfeer van toen ingericht, tot in de kleinste details. Oude ambachten worden uitgeoefend.

  • Ellert en Brammert

Kunst exposities

In het grote gebouw voor op het park is een tentoonstellingsruimte waar werk van lokale kunstenaars is te zien, absoluut de moeite waard.

Ook is er een grote ruimte met natuurhistorische schatten zoals fossielen en edelstenen.

Voor dierenliefhebbers is er een dierenpanorama te bewonderen met fauna uit de omgeving en zijn er herten, kippen en schapen.

Puzzeltocht

Kinderen kunnen een puzzeltocht doen. Parkeren is gratis. Het park is mooi aangelegd en heel schoon.

Voor eten en drinken kun je terecht achterin het park in een oude boerderij die is omgetoverd tot restaurant met een groot terras. Daar is ook een speeltuin.

Op de website van Ellert en Brammert openluchtmuseum vind je meer informatie over het park. Een absolute aanrader, met TOPDAG garantie.

Meer dagjes weg

attractiepark met hond (13) Belgie (7) bos (4) buitenland (8) camping met hond (4) cultuur en educatie (7) dagje weg (6) dagje weg hond mee (84) denemarken (5) dierenpark (5) drenthe (6) duitsland (8) europa (4) gelderland (5) holterberg (3) hond (4) hondenblog (3) hond toegestaan (20) Landal (9) limburg (5) luxemburg (3) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (8) nederland (8) noord-holland (9) noordholland (3) openluchtmuseum met hond (7) overijssel (6) park (3) pretpark met hond (9) rcn (8) speeltuin (15) strand (10) themapark met hond (3) tuinen (3) vakantie (11) vakantiehuisje met hond (6) vakantie met de hond (5) Vakantiepark met hond (4) viervoetervriendelijk (53) wandelen met de hond (6) wandelen met hond (6) zuid-holland (9) πŸ• (8)