Een viervoetervriendelijke vakantie op het mooie eiland Texel

Het Texel gevoel

Ben je wel eens op Texel geweest? Een prachtig eiland, heerlijk om even er helemaal uit te zijn en natuurlijk lekker met de hond te wandelen.

Onze Texel belevenis in een fotovideo

Texel moet je gewoon een keer gezien hebben. Het vakantiegevoel begint direct al op de boot. De geschiedenis van de overtochten naar Texel kun je bekijken en beluisteren in het museum Kaapskil in Oudeschild.

camping loodsmansduin texel
springkussen camping Loodsmansduin
natuurhuisje

Op de boot

We hebben veel honden ontmoet op de boot, waar ze van harte welkom zijn, altijd vers water in de hondenbar. De camping ligt al op een kwartiertje rijden van de boot, je bent er zo.

Huisje, kamperen, yurt of hotel: De Krim

Op het prachtige Texel vind je diverse vakantieparken van De Krim. Je kunt hier een huisje boeken, kamperen (ook in een yurt!) of in een hotel verblijven. Twee honden kunnen altijd mee, alleen in Hotel Molenbos in De Cocksdorp kun je 1 hond per kamer mee nemen. Viervoeters zijn welkom bij:

Vakantiepark De Krim
Hotel Molenbos
Bungalowpark ’t Hoogelandt
Texelcamping Kogerstrand 
Texelcamping De Shelter / Om de Noord

en Texelcamping Loodsmansduin

topparken

Camping Loodsmandsduin

Wij zijn in de maand mei naar deze camping geweest. Heerlijk rustig, zon en beetje regen gehad. De camping is vrij groot, er zijn huisjes, caravans, tenten, campers en ook yurts. Dat het een viervoetervriendelijke camping is, mag je wel zeggen.

We kwamen veel honden gezinnen tegen. Ons huisje lag bij Hors, en we konden zo via de achter ingang de duinen in. Zo’n reisdag is al een heel avontuur, de reis ernaartoe, weg van de drukte van de stad, de overtocht met de enorme boot en de aankomst op de camping. Vriendelijke ontvangst bij de receptie en gezellige muziek in het restaurant. Je bent direct in de sfeer.

Vakantie op Texel boeken

Heerlijk wandelen

Voor het avondeten een wandeling gemaakt in de duinen waar je vanuit een oorlogsbunker een mooi uitzicht over zee hebt. De rust en de mooie wolkenluchten, dat willen we elke dag wel!

Het beviel goed, dat rustige tempo en even weg van alles. Het eilandgevoel helpt daar ook bij. Alles lijkt toch wat verder weg, of minder belangrijk. Ideaal voor een maximaal vakantiegevoel. Je komt echt overal op Texel honden tegen. Je kunt hier wandelen in het Nationaal Park, op de stranden, maar ook de dorpjes bezoeken. Het is altijd vakantie zo lijkt het wel, op Texel.

Den Hoorn- pittoresk dorp

De volgende dag besloten we lekker in het rustig aan tempo te blijven, en we zijn gaan lopen naar de Novalis boerderij, die even buiten het dorpje Den Hoorn ligt.
In een half uurtje wandel je naar het dorp, waar we mooie kunst op de muren van huizen vonden, een boekenschuur en prachtige oldtimers die een Noord-Holland rit aan het maken waren.

Onthaasten

Voor mensen die in een (drukke) stad wonen, is het echt een gouden tip een midweekje of langer naar Texel te gaan. Je kunt heel veel wandelingen maken, ook naar het strand toe (klein half uurtje lopen vanaf de camping, met de auto ben je er zo) en even lekker onthaasten.

Goed bewaard geheim

Mensen op Texel hebben veel liefde voor de natuur, dat merk je overal. Ze zijn heel trots op het eiland en de gastvrijheid is hier heel goed. Als je voor de eerste keer op Texel komt, is het net of je een goed bewaard geheim hebt ontdekt. Het is echt mooier en leuker dan je al had verwacht.

Elk seizoen

Even er tussenuit, de meeste mensen kiezen voor de meivakantie of de herfstvakantie. Ook in de zomer is het natuurlijk heerlijk op het strand, keuze genoeg op Texel. Kinderen blij, hond mee, kan het nog leuker? het hele jaar door is het leuk op Texel.

De VVV Texel (kun je ook naar toe, zit in het dorp Den Burg) heeft een mooi aanbod aan wandelroutes en activiteiten voor gezinnen met een hond.

Alle informatie vind je hier in de wandelen met je hond agenda van de VVV Texel.

Goed om te weten

Op het hele eiland geldt op bepaalde plaatsen betaald parkeren (2019, 2,50 per uur), voornamelijk in de dorpskernen of bij de stranden.

Het is verstandig van tevoren een Texel vignet aan te schaffen (ca. 20 euro voor een week). Op deze kaart zie je een overzicht van de locaties waar betaald parkeren geldig is.

Er zijn een paar tankstations op Texel. De meeste winkels zijn om 6 uur gesloten.

Vuurtoren

Natuurlijk zijn we ook een dag op pad geweest om de rest van het eiland te verkennen. Uiteraard hebben we de iconische vuurtoren op de foto gezet.

Dichtbij de camping ligt het dorpje Oudeschild, waar je de heerlijkste visfrietjes kunt eten direct naast het openluchtmuseum Kaapskil. Absoluut de moeite waard om een dagje naar toe te gaan.

Heerlijke vakantieparken in Nederland, BelgiΓ« en Duitsland

De Krim – Texel camping

Op de camping kun je je ook goed vermaken. Voor alle leeftijden zeer geschikt. Er is een zwembad, een springkussen en je kunt gewoon schaken aan tafel terwijl je de lekkere pizza’s eet (of patatjes natuurlijk). Je kunt poolen, darten en op voetbalavonden gaat het grote scherm aan.

Yurt

Wil je niet in een huisje en heb je ook geen caravan of camper? Boek dan een yurt. Een mooie luxe tent met alles erop en eraan. Op camping Loodsmansduin is een hele straat vol yurts! Gezellig, en absoluut viervoetervriendelijk.

Vuurwerkvrij oud en nieuw

Ook op camping Loodsmansduin op Texel kun je vuurwerkvrij Oud en Nieuw vieren. Een bijzondere ervaring, omgeven door de prachtige natuur op dit Noord-Hollandse eiland.

Als er aanvullende informatie is over de camping of vakantiepark de Krim plaatsen we dat op deze pagina.

Volg Dagje weg hond mee

Voeg je bij 4.532 andere abonnees

4 gedachten over “Kamperen bij Loodsmansduin – Texel

Plaats een reactie