Museumjaarkaart

archeon

Als je van musea houdt, heb je vast een museumjaarkaart. De leukste musea zijn de openluchtmusea, er zijn er behoorlijk wat in Nederland, en bij sommige kun je de museumjaarkaart gebruiken. Bij veel openluchtmusea kan de hond gewoon mee.

Het leukste aan deze geschiedenisparken, is dat je een dagje terug in de tijd gaat. Soms duizenden jaren terug, zoals in Archeon (Alphen aan de Rijn) of in het Prehistorisch dorp (Eindhoven), maar ook een paar honderd jaar zoals in Het Kempenmuseum De Acht Zaligheden (Eersel), het Nederlands Openluchtmuseum (Arnhem) en het Openluchtmuseum Ootmarsum (Ootmarsum). En wat dacht je van het Museum Broekerveiling (Broek op Langedijk)!

Heel interessant, en kinderen vinden het fantastisch! Vaak kun je je omkleden zoals mensen er vroeger uitzagen, een ambacht beoefenen, huizen bekijken en de vele vrijwilligers kunnen de mooiste verhalen vertellen. Er is ook meestal een restaurant, maar je kunt natuurlijk ook je eigen picknick meenemen.

Ben je ook wel eens met je hond in een van deze openluchtmusea geweest?
Mail ons dan een leuke foto, dan plaatsen we die in deze post.

Archeon in Alphen aan de Rijn (Zuid-Holland)

Prehistorisch Dorp in Eindhoven en het Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel (Noord-Brabant)

Nederlands Openluchtmuseum (Gelderland)

Nederlands Vestingmuseum (Noord-Holland)

Kaapskil op Texel (Noord-Holland)

Museum Broekerveiling (Noord-Holland)

Openluchtmuseum Ootmarsum in Ootmarsum (Overijssel)